bg

Kysymyksiä ja vastauksia

Mitä ovat kasvisterolit?  

Kasvisterolit ovat vihannesten, hedelmien, siementen, pähkinöiden ja kasviöljyjen luonnollinen ainesosa. Kasvisteroleilla on samankaltainen kemiallinen rakenne kuin kolesterolilla, ja ne kilpailevat kolesterolin kanssa suolistossa ja estävät siten kolesterolin imeytymistä. Monet kliiniset tutkimukset ovat osoittaneet, että kasvisteroleilla on merkittävä vaikutus veren kolesterolitasojen alentamiseen. Kasvisterolien päivittäinen saanti ravinnosta ei kuitenkaan ole riittävän suuri, jotta sillä olisi käytännön vaikutusta. Senikol sisältää kasvisteroleita tiivistetyssä muodossa ja kasvisterolit alentavat korkeaa kolesterolia muutamassa viikossa. Kasvisterolien on osoitettu alentavan veren kolesterolitasoja. Korkea kolesteroli on sydän- ja verisuonitautien riskitekijä.

Onko Senikolin käyttö turvallista?  

Kyllä, kasvisterolit ovat luonnollinen osa vihanneksia, hedelmiä, siemeniä, pähkinöitä ja kasviöljyjä. Kasvisteroleita suositellaan myös korkean kolesterolin hoitoon. Lue lisää Senikolista täältä.

Mitä Senikol sisältää? 

Senikol sisältää kasvisteroleja, keskipitkäketjuisia rasvahappoja, liivatetta (naudasta), glyserolia ja karamelliväriä. 

Miksi minun pitäisi ottaa Senikol ruoan kanssa?

Senikol estää kolesterolin imeytymistä ruoasta suolistossa, joten Senikol on suositeltavaa ottaa ruoan kanssa.

Voinko ottaa Senikolia lääkkeiden, kuten statiinien, kanssa?   

Senikol voidaan ottaa yhdessä muiden lääkkeiden kanssa. Kolesterolia alentavia lääkkeitä, kuten statiineja, käyttävät voivat täydentää hoitoaan Senikolilla. Senikol tehostaa statiinien vaikutusta. On tärkeää seurata kolesterolitasoja, kun yritetään alentaa korkeaa kolesterolia. Ilmoita lääkärillesi, että käytät Senikolia. 

Voinko ottaa kaikki kapselit samanaikaisesti? 

On mahdollista ottaa kaikki kapselit samaan aikaan, mieluiten päivällisen yhteydessä, sillä kolesterolipitoisuus nousee yöllä.

Miten minun pitäisi ottaa Senikol?    

Suositeltu annostus korkean kolesterolin alentamiseen on 2 kapselia kaksi kertaa päivässä. Normaalin kolesterolitason ylläpitämiseksi ota 1 kapseli kahdesti päivässä. Enimmäisannos on 7 kapselia päivässä. Senikol otetaan aterioiden yhteydessä, mieluiten suurempien aterioiden, kuten lounaan ja päivällisen. Senikol estää kolesterolin imeytymistä ruoasta suolistossa, joten Senikol on suositeltavaa ottaa aterioiden yhteydessä. Vinkki! Kun olet alentanut kohonneen kolesterolin terveelle tasolle, voit ylläpitää normaalia kolesterolitasoa pienemmällä Senikol-annoksella. Jos haluat räätälöidä tilauksesi tarpeidesi mukaan, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.  

Kuka voi ottaa Senikolia?

Senikolia voi käyttää kuka tahansa, joka tarvitsee korkean kolesterolin alentamista. Pienemmällä annoksella voit sitten ylläpitää tervettä kolesterolitasoa. Ei suositella raskaana oleville tai imettäville naisille. Yli 5-vuotiaille.

Sisältääkö Senikol gluteenia, laktoosia, liivatetta tai sokeria?  

Senikol ei sisällä gluteenia, sokeria tai laktoosia. Senikol sisältää kuitenkin liivatetta. 

Onko Senikolilla haittavaikutuksia?  

Ei, Senikolilla ei ole tunnettuja haittavaikutuksia. 

Missä Senikol valmistetaan?

Norjalainen lääkeyritys Sana Pharma Medical AS on kehittänyt Senikolin ja se valmistetaan Norjassa.